• SÄG JA TILL SVARTA JOBB
  • SÄG JA TILL SVARTA JOBB
  • SÄG JA TILL SVARTA JOBB
  • SÄG JA TILL SVARTA JOBB

Nyheter

Rensning av spisfläkt

1 november, 2016

Javisst! Vi rengör fortfarande spisfläktar!
Senaste veckan har vi fått många samtal från kunder vilka blivit uppringda av ett företag som erbjuder sig att rengöra deras spisfläkt ”eftersom sotaren inte gör det längre”.
Sanningen i detta är att före 2004 var rengöring av spisfläktar med tillhörande imkanal lagstadgad och utfördes av sotaren. Efter 2004 har varje fastighetsägare själv ansvar för att kanal och fläkt hålls ren, och för detta är man fortfarande väldigt välkommen att anlita oss. Eller gör man det själv. Eller anlitar man någon annan.
OskarshamnsSotarna har lång erfarenhet, anpassade verktyg, miljövänliga kemikalier och bra priser.
För den som önskar erbjuder vi servicen att avisera om spisfläktsrengöring vart 3e eller 6e år, vi håller koll på när det är dags – precis som med dina eldstäder.
Vid rensning av ventilation får man också nyttja ROT-avdrag.

ROT-avdrag

7 december, 2015

Viktig påminnelse för dig som har fått arbete utfört vilket berättigar till ROT-avdrag: Du måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration för 2015!
Om du betalar efter årsskiftet kommer arbetet med på din deklaration för 2016, och då har också skattereduktionen sänkts till 30%.
Det är alltså inte när arbetet är utfört som styr, utan när betalningen av din faktura inkommit.

Ventilationsrensning

2 december, 2015

Just nu rensar vi spisfläktar och ventilation i Oskarshamns innerstad.
Spisfläktsrensning är inte längre lagstadgat, därför erbjuder vi bara tider till kunder som bett oss återkomma.
Har vi missat dig? Ring eller maila oss!
Har du fått en tid som du inte vill ha? Vi är tacksamma om du kan höra av dig så någon annan kan erbjudas tiden. Avbokning är givetvis kostnadsfritt

Brandvarnardagen 1 december

1 december, 2015

40 0000 av brandvarnarna i svenska hem fungerar inte!
Nästan alla bostäder i Sverige har brandvarnare, men i var tionde fall fungerar den inte. Att inte ha en fungerande brandvarnare är särskilt allvarligt i december och januari, de månader då flest bränder inträffar. Kontrollera dina brandvarnare nu idag!
OskarshamnsSotarna säljer och monterar brandvarnare med 10 års garanti på både batteri och brandvarnare. Ring oss så kommer vi och monterar.
Länk till MSBs artikel här.